Biefstuk met gegrilde Provençaalse groenten

Een lekkere lichte maaltijd die geschikt is voor alle seizoenen!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gr. biefstuk 
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 150 gr. kastanjechampignons
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • een halve bol knoflook
  • (verse) Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • peper & zout
  • een grillpan
  • een grote ovenschaal

Leg de biefstukken uit op een bord, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met peper een zout. Laat ze een half uur buiten de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op ca. 200 graden op de grill-stand. De groente moeten in ieder geval tamelijk grof worden gesneden. Snij  daarom de paprika in lange repen, de champignons in plakjes en de ui in halve ringen. Snij de aubergine in dunne plakjes over de lengte en snij deze plakken zo nodig nog in de breedte in 2 of 3 stukken. Pel ten slotte de knoflook. Doe alle groenten en de knoflook in de ovenschaal en besprenkel met flink wat olijfolie. Roer de groente goed door, zodat er ook op de bodem olijfolie zit en de groenten niet zullen aanbakken in de ovenschaal. Doe er  flink wat Provençaalse kruiden overheen en doe de ovenschaal voor 15-20 minuten in de oven.

Als je verse kruiden gebruikt: de kruiden mogen gewoon grof(gesneden) in de ovenschaal

Zet, zodra de groenten bijna klaar zijn, de grill-pan op hoog vuur en doe zodra de pan heet genoeg is de biefstuk erin. Schroei beide kanten van de biefstuk op hoog vuur gedurende 2 minuten dicht. Doe het vuur laag en bak nu nogmaals beide kanten van de biefstuk 3 minuten. Als het goed is (afhankelijk van de dikte van het vlees natuurlijk), is je biefstuk nu mooi rosé.

Serveer de biefstuk en de groenten met gebakken aardappeltjes of puree. Eet smakelijk!

biefstuk

 

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie